Like it? Create your own at DomoNation.com. It's free and fun!
DomoNation.com: Hartzatxoa eta untxia by lurggg
Like it? Create your own at DomoNation.com. It's free and fun! DomoNation.com: kaixa by desoxirribonucleico
Like it? Create your own at DomoNation.com. It's free and fun! DomoNation.com: Hartz txikia by iziar
Like it? Create your own at DomoNation.com. It's free and fun!
Irrati-saioa. 2013ko martxoaren 15ean
Martxoko Agenda Kulturala-GETXO
Mirko: Erakusketa bat: Musika Argazkiak Martxoaren 4-tik 9-ra. Algortako Kultur Etxeko erakustaretoan
Mikel: Bederatzigarren gazta azoka. Martxoaren zazpitik hamarrera. Algortako Geltokia plazan
Denisse: Igandeko haur zinea: “El origen de los guardianes “ pelíkula ikusteko aukera izango dugu martxoaren hamarrean, arratsaldeko bostetan. Andres Isasi Musika Eskolan
Gabriela: Ipuin Kontaketa: Storytime:”Circus”. Martxoaren hamarrean. Goizeko hamaiketan. Algortako Kultur Etxean
Dani: Ignadeko haur zinea: “El alucinante mundo de Norman” pelíkula ikusteko aukera izango dugu martxoaren hamarrean, arratsaldeko bostetan. Andres Isasi Musika Eskolan
Katrina: Ipuinaren ordua: “Animales de biblioteca”. Martxoaren hogeita batean, arratsaldeko seiretan. Gobelako haur liburutegian
Misael: Haur antzerkia: “Teleipuina”martxoaren hogeita lauan, arratsaldeko seiretan. Andres Isasi Musika Eskolan
KORRIKA 18 AEK-k antolatzen du
Alondra: 2013ko martxoaren 14an Andoainen hasiko da euskararen aldeko lasterketa erraldoia.
Camila: Hamaika egunez gelditu gabe, Euskal Herria zeharkatuko du hamazortzigarrenez, martxoaren 24an Baionara heldu arte.
Wilson:Eman euskara elkarri! Da KORRIKA-ren esaldia
Lur: OMENDUAK: Korrika 18k euskalduntzen eta alfabetatzen ari diren milaka eta milaka pertsonak omendu nahi ditu. Euskalakari izateko ahaleginean euskara ikasten eta praktikatzen ari diren guztiak.
Brian: BIDEOKLIPA Esne Beltza taldeak “Bagoaz" . Korrikaren bideoklipa prestatu du.
Fanny: Ameriketako euskaldunek Boisen (IDAHO) ere KORRIKA prestatzen ari dira
Kamila: KORRIKA-ren ibilbidea: Martxoaren hogeita bian, Aste Santuko oporrak hartzen ditugun egunean, Barakaldotik hamaiketan pasatuko da, gero Erandio, Leioa, eta Erromo zeharkatu ondoren, Algortara eguerdiko ordu bietan helduko da, Gero Berangorantz jarraituko du
Alex: Korrikarekin lotuta: • “Lekukoaren bila” jolas birtuala: galdera errazak erantzun eta gero, Korrika eta AEK-rekin harremana daukaten logotipoak bilatu eta eskuko telefonoa erabilita enfokatu behar dituzte partehartzaileek.
Estefanía: OSASUNA, Erreala eta Atlétikeko jokalariek babesa azaldu diote KORRIKA-ri
Lur: Beste ekintza batzuk:Zuzeneko istanteak Algortan! “Zuzeneko istanteak’ musika argazki erakusketaren inguruan hainbat ikastaro, hitzaldi, kontzertu eta kontu antolatu dira.
Jose: Hasi zapatilak prestatzen. KORRIKA badator!
Bagoaz Euskal Herritik mundura
eskua emanaz elkarri
bideak direla gure lotura
urratsak direla gure oinarri.
Bagoaz Korrika…
elkar entzunaz elkar ulertzera,
bagoaz Korrika…
Euskara eman eta elkar bizitzera.
Euskara da euskaldunon ezaugarri
guztion lur eta guztion zeru,
horregatik maite dugu izugarri
eta gehiago maita dezakegu.
Bagoaz Korrika…
ikastera eta erakustera,
bagoaz Korrika…
BAGOAZ KORRIKA
EGIZU HITZ HERRI ZAHAR HERRI BERRI
BAGOAZ KORRIKA
EMAN EUSKARA ELKARRI
BAGOAZ KORRIKA
EGIZU HITZ HERRI ZAHAR HERRI BERRI
BAGOAZ KORRIKA
EMAN EUSKARA ELKARRI
HARTU ETA EMAN EUSKARA ELKARRI!
Maule, Donibane Garazi, Baiona,
Donostia, Bilbo, Gasteiz, Iruñea.
Herri guztietan euskara, bai ona!
hizkuntza baita gure bilgunea.
Bagoaz Korrika…
euskara elkarri ematera,
bagoaz Korrika…
BAGOAZ KORRIKA
EGIZU HITZ HERRI ZAHAR HERRI BERRI
BAGOAZ KORRIKA
EMAN EUSKARA ELKARRI
BAGOAZ KORRIKA
EGIZU HITZ HERRI ZAHAR HERRI BERRI
BAGOAZ KORRIKA
EMAN EUSKARA ELKARRI
HARTU ETA EMAN EUSKARA ELKARRI!
KORRIKA, TIPI TAPA!
KORRIKA, TIPI TAPA!
KORRIKA, TIPI TAPA!
Erregeetako Erroskoia
Osagaiak:
Ogia egiteko
urune
Kg 1
Azukerie
225 gr
Gatza
3 gr
Ron
zuria
dl ½
Azahar
ura
dl ½
Naranja azal
birrindua ½
Limoi azal
birrindua
½
Arrautzak
5
Ura
dl 1
Esnie
dl 1
Gurina
250 gr
Altxagarria
50 gr.
Zelan egin:
150 gr urun hartu eta
altxagarrixegaz eta ur epel apur bategaz nahastatu eta bere neurria bikoizten
itzi trapo bategaz estalita, 20 minututan edo.
Gainontzeko urunegaz sumendi
bat egingo dogu eta guruna izan ezik osagai guztiekin ore bat egingo dogu.
Altxagarria gehituko
dautzogu eta nahastu egingo dogu ondo ore hori.
Ondoren urtuta daukagun
gurina gehituko dautzogu apurka-apurka.
Orea ondo eginda dagoela
ikusiko dogu nahastea bat eginda dagoela igerten dogunean.
Koipez igurtzita prest
daukagun ore baten ipinten dogu eta fermentetan itziko dogu, eta orearen
neurria handituz joango da.
Behin orea handituta dagoela
ikusten dogunean, mahai ganean ipiniko dogu eta eskuekin bere neurrira itzuliko
dogu, bola bat eginez.
Zatiak egiten doguz, bolak,
eta erdian borobil bat egiten dogu, 4 zentimetrotakoa edo.Hori bola
bakoitzagaz, erroskoiaren itxura emonez.
Sorpresa bat sartzen
dautzogu eta orearekin estali.
Erdiko borobila handitzen
joango gara eta inguruko ore-uztaia bardintzen alde guztietatik.
Laba ganien ipiniko dogu eta
zentimetro bateko lodiera edukiarte zapalduko dogu.
Bere neurria bikoiztu egingo
da eta arraultzaz ornituko dogu gainetik, fruitu konfitaduak ipiniko
dautzaguz gainetik. Nahi izanez gero almendrak etab.
180º-tan berotuta
dogun laban sartuko dogu goiko aldea 1 neurrian biztuta, eta
behekoa 0 neurrian. 8 minutu barru eginda dagoen begiratuko dogu.
Bere neurria bikoiztu egingo
da eta arraultzaz ornituko dogu gainetik, fruitu konfitaduak ipiniko
dautzaguz gainetik. Nahi izanez gero almendrak etab.
180º-tan berotuta
dogun laban sartuko dogu goiko aldea 1 neurrian biztuta, eta
behekoa 0 neurrian. 8 minutu barru eginda dagoen begiratuko dogu.
|
Gabonetako konpota
Osagaiak:
Zelan egin:
Ardaua, azukerie, koñaka eta
kanelie ontzi baten ipinten doguz surten berotzen. Irikitzen hasten danien,
ordu erdian beratzen eduki doguzan okaranak gehitzen doguz eta 5 minututan
izten dogu irikitzen.
Osagaiak ia egosita dauzenien, lau
zatitan ebakita dekoguzan madariak gehitzen doguz, eta 5 minututan agosten
eukiko doguz, eta gero sagarrak gehitzen doguz, lau zatiten ebakita honek be,
eta irikiten itziko dogu dana harik eta bigun-bigun egonarte.
Hotzitzen itziko dogu eta
kristalezko ontzi batera aldatuko dogu konpota, ganetik almendra zati
txikixkin apaindu leike gura izanez gero.
|
ARROZ ESNEA
Osagaiak:
Zelan egin:
Esnea kaneliegaz eta
limoi-azalagaz irikinarte berotzen ipinten dogu.
Beste lapiko baten arroza uregaz
estalita berotzen ipinten dogu irikinarte, ura kentzen dautzogu eta arroza
gerorako gordeten dogu.
Berotzen euki dogun esnetik
kanelie eta limoi azala ataraten doguz eta irekiten euki dogun esnetara
oraindik bero dagoen arroza botaten dogu, ordu erditan irekiten itziko dogu.
Ordu erdi barru azukrea gehitzen
dautzogu eta irekiten izten dogu, surtetik atara eta plater batera ataraten
dogu.
Kanela hautsa botaten dogu
arroz-esnearen gainetik apaingarri moduan, frutak, pasak etab.be erabil
litxakez estaltzeko.
|
INTXAUR SALTSA
Osagaiak:
Nola egin: 1- Lehendabizi, intxaurrak txikitu behar ditugu xehe-xehe,pasta fin-fin bat lortu arte. 2-Bitartean, lapiko batean esnea ipiniko dugu berotzean, eta limoiaren azala eta kanela zatitxoa gehituko dizkiogu horrela esneak zaporea har dezan. 3-Esnea egosten hasten denean, sutatik kendu,limoia eta kanela zatitxoak atera, eta azukrearekin eta intxaurrarekin egindako pasta fin hori gehituko dugu. 4-Horri guztiari bueltak eman behar dizkiogu,urtu arte. Orduan, sutan jarriko dugu berriro. 5-Orain, pazientzia handiz, bueltak ematen hasi eta gure nahasketa loditzen joango da. Ordu erdian edo hiru ordu laurdenean, gutxi gorabehera, intxaur saltsa nahiko lodituta egongo da, eta sutatik kentzeko une aproposa izango da. 6-Azkenik, epel edo hotz dagoenean (hori gustuaren arabera izango da),jateko prest daukagu gure gaurko postre gozoa!!! On egin! |
|
Deskribapena
Marraztu abestiak deskribatzen duen paisaia
(Jean
Baptiste Elizanburu)
Ikusten duzu goizean
argia
hasten denean
menditxo
baten gainean
etxe
txikitxu aintzin zuri bat
lau haitz
ondoren erdian
txakur
zuri bat atean
iturritxo bat aldean
han bizi naiz ni bakean
No hay comentarios:
Publicar un comentario